Hoofdsponsoren

  • NHG Horeca Group
  • Clubmobiel
  • Repay
  • Volvo
  • TopEvents Group
Volg ons ook via

Donderdag 9 januari 2014

5de etappe;
Ondertussen hebben we slecht nieuws gekregen: door een defecte auto tijdens de vijfde etappe mogen de mannen van het Top Events Rally Team vandaag helaas niet meer starten bij de zesde etappe. Dit betekent dat het Dakar-avontuur voor hen ophoudt. 

Onderstaand vind je het artikel van Omroep Brabant waarin Ebert een verklaring geeft.

TUCUMáN - Ook voor Ebert Dollevoet is de Dakar Rally 2013 voorbij. De coureur uit Valkenswaard kreeg in de vijfde etappe autopech. Urenlang stond hij met zijn navigator Marcel Snijders stil in de duinen. Met hulp van lokale mensen kreeg Dollevoet de auto uiteindelijk aan de praat, maar het was te laat om de special nog af te maken.

"Er was geen tijd meer. We moeten de eerste special nog afmaken.  We zijn er halverwege uitgesleept omdat de auto kapot was. We moeten voor negen uur terug zijn in de volgende bivak. Dat is nog zeshonderd kilometer rijden. Dat gaat niet meer lukken", laat Dollevoet aan Omroep Brabant weten.

Hulp van politie
De coureur uit Valkenswaard kreeg autopech midden in de duinen. "De dynamo is kapot gegaan. Het was ontzettend moeilijk om iemand te vinden die onze auto kon slepen, we stonden op een moeilijke plaats. Uiteindelijk kregen we hulp van de politie." 

"Die trokken de auto uit de duinen. We kregen vervolgens hulp van de lokale mensen om de auto weer aan de praat  te krijgen. Dat lukte, maar zojuist kregen we een telefoontje uit Frankrijk dat we niet meer mogen starten. Dat is verschrikkelijk, echt jammer."

Hitte
De vijfde etappe werd geteisterd door extreme hitte. Ook Dollevoet en Snijders hadden daar last van. "We zijn helemaal naar de klote. Ik ben de tijd helemaal kwijt. We hebben er alles aangedaan om de auto op tijd klaar te krijgen."  

Woensdag 8 januari 2014

4de etappe;
In de vierde etappe van San Juan naar Chilecito zijn de mannen van het Top Events Rally Team geëindigd op de 51e plek. En natuurlijk wordt ook deze etappe weer vergezeld door een aantal mooie foto's... 

Momenteel staan de heren overigens op de 71ste plek in het algemeen klassement!  

Dinsdag 7 januari 2014

3e etappe;
Na een heftige bergetappe tussen San Rafael en San Juan, zijn de mannen van het Top Events Rally Team in de 3e etappe geëindigd op een mooie 61e plek. Naast een artikel in het Eindhovens Dagblad, heeft het daarnaast ook nog eens een aantal mooie actiefoto's opgeleverd. De 4de etappe zal zijn van San Juan naar Chilecito. Heren: wederom heel erg veel succes!

Maandag 6 januari 2014

2de etappe:
Vanaf 11:35 zijn Ebert en Marcel te zien in de aflevering van RTL GP van gisterenavond. Ebert geeft een toelichting op de behaalde 73ste plek in de eerste etappe. De mannen zijn in de tweede etappe geëindigd op de 101ste plek. Super! 

Zondag 5 januari 2014

1ste etappe;
Het Top Events Rally Team is als 73e geëindigd in de eerste etappe (Rosario - San Luis). De 2de etappe zal de afstand tussen San Luis en San Rafael afgelegd worden. 

 

Vrijdag 22 november 2013

We hebben vandaag alles klaar gemaakt voor transport naar Frankrijk waar mijn truck en raceauto op de boot gaan naar Argentinië. De monteurs hebben de afgelopen maanden super hard gewerkt en ik ben ontzettend blij met het resultaat.

 

Tot snel! Ebert Dollevoet

 

Promotie foto's, Mark Litjens / www.marklitjens.nl

Woensdag 10 april 2013

Ebert Dollevoet opnieuw in DAKAR
Coureur Ebert Dollevoet, eigenaar van het bedrijf Top Events, heeft aangegeven opnieuw te zullen deelnemen aan de DAKAR rally. In de editie van 2012 (Chili) nam Dollevoet deel op de motor, een Honda 450. Helaas moest hij het reeds in de tweede etappe in de Chileense zandduinen voor gezien houden wegens motorpech. Zijn monteur kon hem ondanks de hulp van lokale motorrijders niet op tijd bereiken. Op bevel van rallydirecteur Lavigne werd Dollevoet per helikopter van de etappe gehaald.

De rally der rally's heeft Dollevoet echter niet losgelaten, daarom zal hij in januari 2014 opnieuw aan de start verschijnen van DAKAR (Argentinië-Bolivia-en opnieuw Chili). Dit keer echter niet op de motor, maar met een kersverse Volvo V8 en een geheel eigen team. 

Maandag 2 januari 2012

Etappe 02

Beste Dakar fans, mijn motor hield er vandaag vijftien kilometer voor de finish mee op. Mijn monteur was met een lokale motorrijder onderweg. Ze konden mij niet bereiken, omdat de duinpartijen te gevaarlijk waren. Op bevel van Lavigne (rallydirecteur, red.) moest ik mee met de helikopter. Het gevaar bestond dat ik zou uitdrogen, ik was ook helemaal verbrand.

 

Helaas einde oefening!

 

Ebert Dollevoet.

Zondag 1 januari 2012

De Dakar Rally vertrekt vandaag, zo kort na de jaarwisseling, vanuit Mar del Plata aan de zuidoostkust van Argentinië. De finish ligt twee weken en veertien etappes van in totaal zo'n 8500 kilometer verder in Lima, de hoofdstad van Peru. Onderweg trekt de karavaan onder meer door het Andes-gebergte en de Atacama-woestijn.

 

Vandaag staat meteen al de eerste special van de Dakar Rally op het programma. In de eerste rit tegen de klok over 57 kilometer krijgen de deelnemers rond Mar del Plata direct een aantal duinen voor hun kiezen.

 

Etappe 01

Deze etappe over 57 kilometer werd bij de motoren gewonnen door de Chileen Francesco Lopez. Ik kwam vandaag na een voorzichtige eerste rit als 90e over de eindstreep.

 

Tot snel, Ebert Dollevoet.

Zaterdag 31 december 2011

Beste DAKAR fans, nog 1 dag en dan is het zover. De keuring van de motoren is achter de rug. Morgen een spannende 1ste dag.

Vanaf hier wens ik iedereen alvast een goede jaarwisseling en het beste voor 2012.

 

Tot snel, Ebert Dollevoet.

Woensdag 9 november 2011

Beste Dakar fans, het was afgelopen zondag een geweldige dag.

Voor mij was het de eerste keer dat ik aan de pre proloog deelnam op een motor en ik kan je zeggen het was prachtig. Heb elke manche inclusief de finale op zeker gereden om blessures te voorkomen, heb wel met de start het beste eruit proberen te halen om niet in de achtervolging te hoeven met alle risico's van dien? Als team hebben we een goede indruk achter gelaten en hebben genoten van alle belangstelling van het publiek.

Op dit moment zijn we druk bezig om de laatste hand te leggen aan de inrichting van de vrachtauto en het inpakken van alle spullen zodat alles op tijd klaar is voor het vertrek naar de boot op 22 november.

 

Tot snel, Ebert Dollevoet.

Zondag 6 november 2011

Vandaag de enige echte Nederlandse Dakar Pre-Proloog op het Euro Circuit in Valkenswaard.
Ebert Dollevoet van TopEvents zal zich aan het publiek presenteren als laatste test voor de Dakar Rally. Vanaf januari 2012 via deze website elke dag updates. Op naar 15 dagen spannende Dakar.

 

Tot snel, Ebert Dollevoet.

Dakar nieuws

Zondag belooft een spectaculaire dag te worden. Mis hem dus niet, de enige echte Nederlandse Dakar Pre-Proloog!! Op het Euro Circuit in Valkenswaard.
Op dit moment zijn alle teams, waaronder Ebert Dollevoet van TopEvents, nog druk bezig zich voor te bereiden op de Dakar Rally. Er wordt volop getraind en zijn motor wordt uitgebreid getest. Tot op het laatste moment wordt het materiaal, waar mogelijk, nog verbeterd en opnieuw getest. Ebert Dollevoet uit Valkenswaard wil tijdens de Dakar Rally uiteindelijk goed beslagen ten ijs komen.
In december zullen namelijk alle voertuigen die aan de zwaarste rally van de wereld gaan deelnemen, worden ingescheept in de haven van Le Havre (F) voor de oversteek naar Zuid-Amerika.